Druk, druk, druk…….

5 tips voor als de druk je te veel wordt. Vaak ontkom je niet aan druk, druk, druk. Voor meer ontspanning kun je het volgende doen:

  • Minder taken: Multitasken geeft veel onrust. Je kunt niet 10 dingen tegelijk even goed. Kies er daarom voor om al je taken een voor een af te ronden.. Elke keer als er een taak af is, voel je voldoening.
  • Media-stop: De media is vol van negatief nieuws. Al het onrecht in de wereld kost veel energie. Het maakt je boos, verdrietig en machteloos. Kies daarom eens voor een wandeling, een goed boek, muziek of het gezelschap van vrienden.
  • Leef met dankbaarheid: Zet je leven eens in het positieve licht en denk aan alles (materieel of immaterieel) dat je al hebt.
  • Doe iets nieuws: Doe iets nieuws, iets wat je lange tijd al wilde doen: parachutespringen of een boek schrijven. Door iets nieuws te ondernemen, stimuleer je je brein en stap je uit je dagelijkse routine.
  • Adem in en adem uit: Door bewust adem te halen, keer je jezelf naar binnen en sluit je jezelf af voor stress. Je adem wordt diep en rustig en dat ontspant.

Wil je eens kennismaken met een van de massages bij Miver? Vraag dan naar een van de acties van dit moment.

Maak een afspraak