• Plan vrije tijd in je agenda. Maak vanavond een planning voor morgen en reserveer dan een uurtje waarin je eindelijk eens twee hoofdstukken kunt lezen van dat heerlijke boek. Koop een tijdschrift waarin je lekker kunt bladeren, plan een weekendje weg, ga wandelen. Doe samen een leuk spel, blijf eens een avondje thuis in plaats van te vergaderen, ga lekker in bad. Bankhangen, niets doen. Heerlijk!

• Creëer eigen ruimte. Lees eens op je slaapkamer als je dat rustiger vindt, bijvoorbeeld omdat je kinderen tv zitten te kijken. Het is lastig om te ontspannen als anderen om je heen zijn.

• Kijk hoe je je tijd anders kunt indelen. Meestal heb je een vaste planning. Opstaan en dan meteen haasten en rennen. Je komt niet aan het huishouden toe. Misschien eerst een uurtje opruimen en daarna iets anders. Of misschien vind je het wel fijn om in de ochtend te mediteren in plaats van ’s avonds. Wees flexibel met je tijd en kijk wat goed voelt voor jou.

• Zeg wat je wilt. Zeg rustig tegen mensen dat je er niet bent. Een afspraak met jezelf is ook een afspraak! Kom je afspraken na, ook met jezelf. Vertel ook thuis dat je wat tijd voor jezelf nodig hebt. Je gaat er misschien vanuit dat je huisgenoten het wel aan je kunnen zien maar dat is niet zo. Geef het aan. Vertel dat je ongestoord eventjes wilt lezen of mediteren.

• Ruilen met vrienden. Als je kinderen hebt kijk dan eens of je met een vriendin een weekend kunt ruilen. Dan passen jullie een keer een weekend op elkaars kinderen en kun je even een heel weekend plannen om bij te tanken.

Wil je eens kennismaken met een van de massages bij Miver? Vraag dan naar een van de acties van dit moment.
Maak een afspraak