Een paar jaar geleden kwam ik met het boek, ‘De Sleutel tot Zelf-Bevrijding’ van Christiane Beerlandt in aanraking  en sindsdien heeft de wijsheid in dit boek mij nooit meer losgelaten… Ik had toen net een slijmbeursontsteking in mijn schouder en was heel erg benieuwd  naar wat Christiane over de psychologische oorzaak van deze aandoening schreef.  Het overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ik  ben iemand die nieuwsgierig is naar de zin van het leven, de oorzaken van ziekte en  het omgaan met elkaar. Ik wil het allemaal graag doorgronden. Ik was meer dan verrast over wat Christiane over de diepere oorzaak van de slijmbeursontsteking schreef.

Ik kon het bijna niet geloven en was behoorlijk geraakt door haar beschrijving. Sindsdien  raadpleeg ik dit boek regelmatig als ik meer over een bepaalde aandoening  wil weten. Het heeft mij geholpen aan meer inzicht in bepaalde problemen en/of ziektes.

Het is mij niet te doen om iemand te overtuigen of te kwestsen. Mijn doel is om de wijsheid van Christiane Beerlandt regelmatig met jullie te delen op mijn blog. *)

Dit is wat Christiane Beerlandt schrijft.

BURSITIS – Slijmbeursontsteking

“Je zit vast in een zich eindeloos herhalend patroon; het lijkt je allemaal zinloos; je vindt geen werkelijke voldoening in je taak. Verveling in het leven. Het werkt je allemaal op je zenuwen, je stelt je stoer en groot op: je maakt je kwaad op anderen, je zou je willen afreageren in een agressief woord of gebaar! Je doet waarschijnlijk veel voor anderen, en je vraagt dan om erkentelijkheid van hen. Een innerlijke tegenstrijdigheid in je gedachten, die altijd maar botsen en stormen in je nerveuze brein: zal je zelf sterker gaan leven, voor jezelf, een nieuwe richting inslaan desnoods, anderen wegduwen… of zal je maar bij het oude blijven, je laten gebruiken door anderen? Agressieve twijfel!

De werkelijke oorzaak van al het bovengenoemde, ligt in de frustratie jezelf niet te kunnen beleven zoals je zou willen; je denkt het recht niet te hebben voor jezelf te leven, noch te mogen genieten; dat je dit allemaal niet waard bent! Je hoofd raakt verhit van deze gloeiende twijfel: in plaats van jezelf waar te maken, je werkelijk te manifesteren, zou je willen dat anderen doen wat jij van hen verwacht, je boze machtsdrang naar hen toe, is slechts een reactie op je eigen onmacht om recht door zee te gaan en kordaat voor jezelf te kiezen, je boze machtsdrang naar hen toe, is slechts een reactie op je eigen onmacht om recht door zee te gaan en kordaat voor jezelf te kiezen. Je duwt je af tegen zaken of details, die bijzaken zijn. Met jouw harde dominantie tegenover jezelf, onderdruk je al je gevoelens en datgene waarnaar je intuïtief verlangt, je bent streng voor jezelf, zachte liefdesgevoelens sta je niet echt toe.

Je zult dit op je omgeving projecteren. Je steunt op anderen, op een job of functie…. Allesbehalve op je eigen voeten! Je gedachten zoeken een uitweg, je ziet niet hoe, je kan niet….de schroef loopt vast, alle soepelheid is verdwenen, je hebt jezelf blokvast gedraaid.

Aarzel niet langer, ga zeker op je doel af! Zeg of doe wat je al lang voelt te moeten doen, hak de knoop door. Geef je over aan je diepste gevoelens, je intuïtie; bied niet langer weerstand aan je innerlijke verlangens. Geniet van jezelf, van het leven: vanuit Liefde. Pas wanneer je eerst jezelf en jouw leven leert te waarderen en ervan te houden, dan zal je met vreugde elke taak of verantwoordelijkheid ten opzichte van anderen waarnemen. Ontspan je dus in jezelf, draaf niet door, sta even stil en geniet van een glaasje wijn of het spel van een vogel op de vensterbank…. Beleef ten volle je natuur, verdoem ze niet tot onvoldaan gepieker; de vreugde begint bij het aanvaarden van de levensstroom in jezelf. Luister naar deze intuïtieve bron in je en bouw je leven zelf op, laat je niet leven.”

*) Ik mag deze informatie met toestemming van Christiane Beerlandt verspreiden