Gerda

miver-golf-40

Op 3 december 2021 overleed mijn vader.  In de tijd voor zijn overlijden was de zorg voor hem stapje voor stapje uitgebreid. Zorgvuldig. We keken wat bij hem paste. Voor hem was zelfstandigheid en zijn waardigheid als mens belangrijk.
2 weken voor zijn dood verhuisde hij naar een klein nieuw zorgcentrum voor mensen met dementie. Door een samenloop van omstandigheden kreeg hij al de volgende dag te maken met een arts die geen oog had voor wie hij was en voor hoe de zorg vorm gegeven was tot op dat moment.
Haar aanpak resulteerde in een snelle achteruitgang en maakte van mijn vader een afhankelijk mens. Na jarenlange inzet en liefdevolle zorg stond ik machteloos.
Hij overleed en ik was ontzettend kwaad. Zo boos op de arts en haar eigenzinnige behandeling. De boosheid overheerste, ik kon het niet loslaten.
Jose was nabij en bood mij een massage aan. Met beide handen nam ik het aanbod aan en nog voordat mijn vader begraven werd, ben ik naar haar toe gegaan.
De massage was zoals altijd heel fijn, zorgvuldig en energie gevend, maar er was meer gebeurd.
Ik was niet kwaad meer. Ik voelde me rustig. De arts en haar behandeling schoven naar de achtergrond en ik kon met mijn aandacht bij het afscheid van mijn vader zijn.

Heel dankbaar was ik en ben ik nog steeds voor de bijzondere behandeling van Jose. Zij was goed voor mijn lichaam en voor mijn geest.

Gerda

aanbevelingen