Elma
miver-golf-40Lieve José, Bedankt voor de uitgebreide stoelmassage. Wat is het toch heerlijk om alle bobbels en knobbels van rug- en schouderspieren eruit te laten masseren. Het geeft een ontspannen en losser gevoel. Je hebt me goed onder handen genomen. De pijn, die ik tussen m'n schouderbladen voelde voor de massage, is nu zo goed als weg. Ik ben er van opgeknapt! Al eerder heb ik van een hele lichaamsmassage mogen genieten. Je neemt er de tijd voor en geeft zelfs een hoofdmassage erbij. Een verademing! Heerlijk ontspannend en je krijgt er nieuwe energie van. Ik kan het een ieder aanraden een massage bij José te reserveren. Ontspannend, rustgevend en bovenal je wordt er soepeler van. Liefs van Elma.
Kim
miver-golf-40Na het superleuke bericht dat ik een massage had gewonnen bij Miver (Jose de Koning) heb ik afgelopen woensdag pas beseft wat een mooie prijs dat eigenlijk is! Ik heb me in tijden niet meer zo lekker ontspannen gevoeld! Jose weet niet alleen heel goed wat ze doet, maar neemt ook echt de tijd voor je, voor een gezellig babbeltje, maar ook om te kijken of je blessures hebt, of dat bepaalde spieren vastzitten etc. En uiteraard richt ze haar behandeling daar ook op, zodat je weer helemaal los en relaxed naar huis gaat. Kortom: geen standaard massage (wat ook al fijn kan zijn...), maar echt een superervaring die ik iedereen aan kan raden. Ik heb zelf meteen de eerstvolgende afspraak gemaakt en ben van plan mezelf daarna nog veel vaker op zo'n gezellig relax avondje te trakteren!
Piet
miver-golf-40Fijne behandeling door Jose. Ik ben er echt van opgeknapt! Ik heb al een tijd lang lage rugklachten. Door te ontspanningsmassage van Jose en door de tips die ze je geeft, gaat het nu beter. Ik ben weer aan het sporten.
Zus
miver-golf-40Hoi Zus! The Reconnection: Heilung durch Rückverbindung. Dank, dass ich es erleben durfte. Die Reise zu meinem Anfang war wunderbar, begleitet von viel Liebe, Licht und 'Wärme. Ich sah danach die Welt in einem helleren Licht! Mir wurde gezeigt, dass ich gleich bin mit allen im Universum. Mein Leben wurde zum Positiven beinflußt. Mein "Dank" an Jose (meine Schwester) und das Universum.
Lia
miver-golf-40Lieve José, Dank je wel voor je fijne massages zowel de stoelmassage als de massage op de tafel. Je hebt ze met zoveel liefde en overgave gegeven!! Het was heel fijn om ze te ondergaan en het voelde erg goed. Ook voelde het heel goed en liefdevol hoe je mij weer verbonden hebt door de Reconnection en de daarop volgende healing. Ik wens dat nog vele mensen op je pad mogen komen die je, met welke behandeling dan ook, net zo fijn en liefdevol kunt behandelen en ondersteunen zoals je met mij hebt gedaan. Heel veel liefs, Lia

Aanraking is noodzaak

Sinds mensengeheugenis worden vormen van massage gebruikt om te kalmeren, te genezen of te stimuleren. Er is niets dat de mens zo raakt als lijfelijk contact. Het vasthouden van een hand, een arm om je schouder – het kan een onvergetelijke sensatie van steun of troost achterlaten. Het is als een bevestiging, een intense nabijheid. Voor kinderen is knuffelen van vitaal belang. In onderzoeken is keer op keer beschreven hoe baby’s die te weinig worden aangeraakt, achterblijven in hun ontwikkeling en zelfs ziek kunnen worden en sterven. Aanraking is geen luxe maar noodzaak. Massage – de professionele aanraking – is vaak heerlijk. In de overgave aan vertrouwde handen kun je een intens welbehagen ervaren. Je spieren ontspannen, je ademhaling wordt dieper. Geleidelijk laat je de wereld achter je. Er kan nog veel meer gebeuren. Je kunt het koud krijgen of transpireren, je krijgt kippenvel of een droge mond, of je wordt plotseling verkouden. Vaak gaan je darmen borrelen of moet je plotseling naar toilet. Spanning of vermoeidheid wordt voelbaar. Het is geen zeldzaamheid dat er emoties loskomen zoals woede, angst, of oud verdriet. Maar ook blijdschap en vitaliteit. Het lijkt er op dat de fysieke aanraking tegelijk heel andere lagen in een mens kan beroeren.

Wat doet massage?

De verschillende weefsels van ons lichaam kunnen bij gebrek aan beweging gemakkelijk dichtslibben of verkleven. Bij spieren is dit vooral het geval dicht bij de aanhechting op het bot. Vaak zien we een domino-effct. Waar een spier strak gaat staan, heeft dat effect op andere spieren, die ook hun souplesse verliezen. Tegelijk ontstaat er druk op de beenderen. Voor de bloedvaten is er minder ruimte, zenuwen raken bekneld. Er vindt onvoldoende circulatie plaats. De chemische en elektrische processen stagneren en je ervaart dit als pijn, spanning, vermoeidheid. Massage verwarmt en versoepelt de spieren en het bindweefsel. Je lichaamsvochten gaan gemakkelijker stromen. Op celniveau worden voeding en verbranding gestimuleerd. Verzuring wordt tegengegaan. Afvalstoffen krijgen de kans om afgevoerd te worden. Na een sessie verklaren cliënten vaak dat “het weer stroomt! Het is letterlijk de waarheid. Traditioneel was massage ook gericht op het laten verdwijnen van moeheid of pijn. Vaak verbieden wij onszelf zo te zijn wie wij zijn. Na een massage – “Ik voel mezelf weer als een eenheid!” Hoe prettiger de massage is, hoe veiliger een cliënt zich zal voelen en hoe gemakkelijker er pijnlijke of afgewezen gevoelens naar boven kunnen komen.

Aanraking en aandacht werkt genezend

De combinatie van aanraking en aandacht blijkt een merkwaardig genezende werking te hebben. Een groot deel van fysieke en psychische klachten vermindert substantieel als we erin slagen ze niet meer als vijanden te bestrijden maar als boodschappers te verwelkomen. Tijdens massage merken wij dat ons lijf voortdurend reageert op het leven en op onze beleving daarvan. We ervaren daarbij dat ons hele organisme gericht is op herstel, op evenwicht, op betekenis.