Elma
miver-golf-40Lieve José, Bedankt voor de uitgebreide stoelmassage. Wat is het toch heerlijk om alle bobbels en knobbels van rug- en schouderspieren eruit te laten masseren. Het geeft een ontspannen en losser gevoel. Je hebt me goed onder handen genomen. De pijn, die ik tussen m'n schouderbladen voelde voor de massage, is nu zo goed als weg. Ik ben er van opgeknapt! Al eerder heb ik van een hele lichaamsmassage mogen genieten. Je neemt er de tijd voor en geeft zelfs een hoofdmassage erbij. Een verademing! Heerlijk ontspannend en je krijgt er nieuwe energie van. Ik kan het een ieder aanraden een massage bij José te reserveren. Ontspannend, rustgevend en bovenal je wordt er soepeler van. Liefs van Elma.
Kim
miver-golf-40Na het superleuke bericht dat ik een massage had gewonnen bij Miver (Jose de Koning) heb ik afgelopen woensdag pas beseft wat een mooie prijs dat eigenlijk is! Ik heb me in tijden niet meer zo lekker ontspannen gevoeld! Jose weet niet alleen heel goed wat ze doet, maar neemt ook echt de tijd voor je, voor een gezellig babbeltje, maar ook om te kijken of je blessures hebt, of dat bepaalde spieren vastzitten etc. En uiteraard richt ze haar behandeling daar ook op, zodat je weer helemaal los en relaxed naar huis gaat. Kortom: geen standaard massage (wat ook al fijn kan zijn...), maar echt een superervaring die ik iedereen aan kan raden. Ik heb zelf meteen de eerstvolgende afspraak gemaakt en ben van plan mezelf daarna nog veel vaker op zo'n gezellig relax avondje te trakteren!
Piet
miver-golf-40Fijne behandeling door Jose. Ik ben er echt van opgeknapt! Ik heb al een tijd lang lage rugklachten. Door te ontspanningsmassage van Jose en door de tips die ze je geeft, gaat het nu beter. Ik ben weer aan het sporten.
Lia
miver-golf-40Lieve José, Dank je wel voor je fijne massages zowel de stoelmassage als de massage op de tafel. Je hebt ze met zoveel liefde en overgave gegeven!! Het was heel fijn om ze te ondergaan en het voelde erg goed. Ook voelde het heel goed en liefdevol hoe je mij weer verbonden hebt door de Reconnection en de daarop volgende healing. Ik wens dat nog vele mensen op je pad mogen komen die je, met welke behandeling dan ook, net zo fijn en liefdevol kunt behandelen en ondersteunen zoals je met mij hebt gedaan. Heel veel liefs, Lia
Zus
miver-golf-40Hoi Zus! The Reconnection: Heilung durch Rückverbindung. Dank, dass ich es erleben durfte. Die Reise zu meinem Anfang war wunderbar, begleitet von viel Liebe, Licht und 'Wärme. Ich sah danach die Welt in einem helleren Licht! Mir wurde gezeigt, dass ich gleich bin mit allen im Universum. Mein Leben wurde zum Positiven beinflußt. Mein "Dank" an Jose (meine Schwester) und das Universum.

Sport

Sportbeoefening gaat gepaard met lichamelijke activiteiten, lopen, springen trappen en slaan zijn basisbewegingen waarbij ons lichaam of een onderdeel ervan wordt verplaatst. We bewegen zonder er veel bij na te denken, bijna automatisch. Lichaamsbeweging is gezond, echter aan ons bewegen in de sport zijn risico’s verbonden en de kans om geblesseerd te raken, is vrij groot. Massage kan een uitstekend hulpmiddel zijn om beginnende overbelasting van spieren te bestrijden en te herstellen. Door herstel bevorderende maatregelen zoals het geven van oefeningen en het aanleggen van bandages, kunnen de zwakke schakels weer sterker gemaakt worden.

Welvaart en gebrek aan beweging

Anatomie en fysiologie zijn belangrijke onderdelen van de basiskennis voor de sportmasseur. De welvaart brengt gebrek aan beweging met zich mee. Verrichtte men vroeger veel lichamelijke arbeid, tegenwoordig wordt minder dan een procent van de totale productie in Nederland door menselijke spierkracht geleverd. De huidige westerse mens besteedt zo’n 70% van zijn tijd aan slapen, liggen en zitten. Deze fysieke inactiviteit leidt tot:

  • Een hoog risico op hart en vaartziekten
  • Een groot aantal patiënten met chronische degeneratieve aandoeningen van het bewegingsapparaat
  • Ongezonde leefgewoonten

Het is nu bekend dat met een gericht preventief programma het aantal blessures met 71% verminderd kan worden. Opgeleid worden tot sportmasseur betekent opgeleid worden tot iemand die het gezonde lijf van anderen gezond wil houden en dus ondersteunend werk verricht aan de gezonde mens – sportbeoefenaar. Meestal komen mensen in mijn praktijk die al klachten hebben, bij voor beeld spierpijn, pijn of beperking in het bewegingsapparaat of voor ontspanning en voor preventie.